Artister

MILIZ

MILIZ

1. Bro Av Tårar

Miss Winter

Miss Winter

2. Give It All

Aleco and Mathisson

Aleco and Mathisson

3. Erikas Song

Daniel Engman

Daniel Engman

4. Om Du Var Här

Agnes Cohen

Agnes Cohen

5. Love Was There

Morgan Färm

Morgan Färm

6. I’m On My Way

Therése Neaimé

Therése Neaimé

7. Yayaya

Christof Jeppsson

Christof Jeppsson

8. Studio 54

Elias Ringquist

Elias Ringquist

9. Whenever

Monika Hoffman

Monika Hoffman

10. Cold

Spring City

Spring City

11. Stay Cool

Lisas Vardagsrum

Lisas Vardagsrum

12. Den Tunna Tråden

Tobbe Petersson

Tobbe Petersson

13. Damn Your Hot Tonight

Josefina Ohlsson

Josefina Ohlsson

14. Dream On Boy

Nina Söderquist

Nina Söderquist

15. Flipside Of Love

Pearl

Pearl

16. Taste Of Our First Kiss

Ellinor Springstrike

Ellinor Springstrike

17. My First Day In Heaven

Zusanne Sjöberg

Zusanne Sjöberg

18. Without You

Malena Laszlo

Malena Laszlo

19. Mina Drömmars Stad

Jesper Rune

Jesper Rune

20. This Is The Moment

Foto: Marie-Louise Jakobsson

MILIZ

Låt 1. Bro Av Tårar
Av: Marie-Louise Jakobsson, Linus Svenning
Producent: Linus Svenning

Marie-Louise Jakobsson är från Höganäs där hon bor med sin familj och arbetar sedan 15 år tillbaka som anläggningsarbetare. Hon tävlade i kickboxning under många år, men lägger nu så mycket tid hon kan på musiken som egentligen alltid varit nr 1.

Själva låtskrivandet tog fart när hennes pappa blev svårt sjuk i cancer. Under hans sjukdomstid, men även efter hans bortgång, blev texterna och melodierna hennes bearbetning i en tid fylld av oro, ångest och rädsla. Låten ”Bro av tårar” är ett resultat av sådana minnen och betyder mycket.

Drömmen är självklart att kunna nå ut så mycket hon bara kan med sitt eget material som snart svämmar över på datorn. Som person beskriver hon sig som driven, rakryggad och oftast ganska glad.

Foto: Henke Elsberg

Miss Winter

Låt 2. Give It All
Av: Anna Edman, Linda Pröjtz-Ålund, Jenny Hillman, Johan Elander
Producent: Johan Elander

Miss Winter är countrytrion från Nyköping som 2015 debuterade med singeln “The Road” som gick direkt till riksfinalen i P4 nästa på Liseberg i Göteborg. EPn “Making Stories” släpptes under hösten 2016 och tog musiken ut till publiken i Europa, Australien, USA och countryns mecka Nashville.

Under våren 2018 utmanade låten “Give it all” på svensktoppen i P4.

Musikstilen har, i media, beskrivits som countryfierad pop med texter om galenskap, drömmar, hopplöshet, hämnd, nyvunnen kärlek och brustna hjärtan.

Jenny Hillman har körat och turnerat med många av Sveriges fantastiska artister, som Charlotte Perelli, Darin, Jill Johnson och Alcazar för att nämna några.

Anna Edman och Linda Pröjtz-Ålund driver tillsammans Sisters of Soul och har därmed varit heltidsmusiker i 20 år. De hörs också som röster i radio och TV reklam.

Foto: Morgan Karlsson / Agnetha Tillnert. Montage: Agnes Selling

Aleco and Mathisson

Låt 3. Erikas Song
Av: Rikard Mathisson, Alexander Georgopolos
Producent: Rikard Mathisson

”Aleco and Mathisson” – var en singer songwriter duo från Stockholm/Ronneby som etablerade sig i P4 Nästa-finalen med låten ”Erikas Song” 2017. Duon har skrivit ett tjugotal låtar tillsammans om ”på riktigt”-saker, det som är viktigt i livet. Trots det geografiska avståndet producerade de ca 1 låt i månaden. Samarbetet har avstannat idag men musiken är ännu lika aktuell – i februari 2019 gav de ut ”Watch What U Say” som handlar om den bristande respekt som finns i dagens samhälle mellan olika människor.

Rikard Mathisson och Alexander Georgopulos bedriver idag projekt på var sitt håll, men Erika’s Song var den första som de gav ut och den står sig än idag som en smäktande sång om den stora kärleken.

Foto: Kitty Lingmerth

Daniel Engman

Låt 4. Om Du Var Här
Av: Mary Nelson, Daniel Engman, Daniel Palm
Producent: Daniel Palm

Daniel Engman – Född och uppvuxen i Älvsbyn, Norrbotten.

Daniel är sedan många år bosatt i Stockholm men har ofta engagemang på andra orter i landet. Han har sedan år 2000 jobbat heltid som sångare och skådespelare. Daniel har gjort roller i ett flertal stora musikaler bl.a. ”Rent”, Queenmusikalen ”We will rock you”, ”Les Miserablés”, arena turné med ”Jesus Christ Superstar”, ”Evita”, ”Phantom of the Opera” och nu senast i Musikalen ”Big Fish” på Uppsalastadsteater. Utöver detta så har Daniel gjort den svenska rösten till Odjuret i den senaste filmversionen av Skönheten & Odjuret 2017, samt medverkat som solist på ett flertal konserter bl.a. med Radiosymfonikerna i Berwaldhallen och med Dalasymfonietta i Dalhalla.

Foto: Gaithri Ribbarp

Agnes Cohen

Låt 5. Love Was There
Av: Agnes Cohen, Elias Ringquist, Fia Hammarström
Producent: Elias Ringquist

Agnes Cohen har trots sina 16 år hunnit med mycket i musikens värld redan! Med inspiration från jazzens stora ikoner, har hon skapat sig en egen stil och identitet och 2017 öppnade hon Västerås filmfestival med sin vackra säregna röst. Under 2018 släppte hon sin debut EP ”Lazy Crazy” på Spotify och även en musikvideo till låten med samma namn, som nyligen fick ett heders-omnämnande vid Los Angels Film Awards. Efter att ha kommit in på Södra Latin, så kommer musiken henne ännu närmare i vardagen och på scenen, där hon hör hemma!

”Love Was There” skildrar en verklig historia i Agnes unga liv och har en R&B/Pop produktion med vemodigt anslag…

Foto: Emma Börjesson 

Morgan Färm

Låt 6. I’m On My Way
Av: Hilda Denny, Morgan Färm, Rickard Bonde Truumel
Producent: Rickard Bonde Truumel

Morgan Färm är en svensk artist och låtskrivare från Karlshamn, Blekinge. 2007 vann Morgan Mix Megapols tävling ”Sveriges Näst Bästa Gessle” Han fick sitta med i riksradio och agera jukebox, då folk ringde in och önskade låtar. Han fick också ta emot priset av Per Gessle.

2008 sökte Morgan till Idol och kom till slutaudition i Globen, Stockholm. Han sökte även till Talang 2010 och kom även där till slutaudition. Efter att ha uppträtt på Blekinge Idrottsgala 2013 blev han inbjuden att uppträda vid VIP-Atrium på Olympiastadion i Berlin.

Morgan spelade i London 2014 och senare samma år var han en av 8 låtar som nådde riksfinalen I P4:s musiktävling Svensktoppen Nästa” . Hans låt “Honung” spelades frekvent på radio.

2016 blev han också inbjuden till ett ”Eurovision songwriting camp” i Veenendaal utanför Amsterdam.

Foto: Joerg Hererra

Therése Neaimé

Låt 7. Yayaya
Av: Therese Neaime, Caroline Gustavsson, Joakim Dalqvist
Producent: Joakim Dalqvist

Den svensk-libanesiska sångerskan /låtskrivaren Therése Neaimé har haft stora framgångar i både USA, Europa och Mellanöstern. Hennes debutalbum ”LIVIN” släpptes 2006 på hennes egen label och inkluderade ”The Future” (#13 i USA) och ”Not Easy” (#1 i Sverige).

I oktober 2015 släppte Therése sitt första material på svenska. Singlarna ”Framme Snart” och ”Djupet Av Min Själ” var de första som släpptes.

Therése Neaimé har turnerat världen över. Hon spelade bl.a för trupperna i Afghanistan och öppnade för Simply Red på deras Europa turné.

Therese delar sin tid mellan Sverige och Dubai. Hon uppmärksammades av den Svenska regeringen för sina relationsbyggande insatser mellan svenska och arabiska intressen och representerade dem genom egna konserter i exempelvis Kairo, Egypten.

Foto: Jens Norén

Christof Jeppsson

Låt 8. Studio 54
Av: Casper Påhlsson, Christof Jeppsson, Mikael Ek, Thern Pettersson
Producenter: Christof Jeppsson, Mikael Ek, Thern Pettersson

Christof jeppsson Föddes i Ecuador, adopterad/uppvuxen i Halmstad. Han är ett barn av sin vinyl samling. 80-talets soul/pop/rock är en del av hans inspiration. I grunden trummis men står oftast längst fram med en gitarr i handen.
Spelat bakom artister som Brolle, Uno Svenningsson, Conny Bloom, Tomas Dileva, Harpo mfl Släppte sin debut platta As Far As It Goes, 2018 Initiativtagare för många projekt, bl.a. festivaler som blivit stora framgångar i Halmstad.
På somrarna är han en frekvent artist på bl.a. Hotel Tylösands scener. Christofs hjärta brinner för musiken, mänskliga rättigheter och hans familj.

Foto: Duncan Mukada 

Elias Ringquist

Låt 9. Whenever
Av: Kristian Lagerström, Elias Ringquist
Producent: Elias Ringquist

Elias (Shy) Ringquist inledde sin kreativa bana som barnskådespelare i filmer som Den Goda Viljan och Jönssonligan och har efter det fokuserat på sång och musik. Han har varit finalist i IDOL, skrivit över 200 låtar och samarbetat med olika artister. Elias är pianist och sångare och har varit Månadens Artist i P3 med motiveringen “Extrovert och gnistrande soulfunk för 10-talet”, legat topp 10 på P3 Osignat och fått många lovord för sina liveframträdanden.

I hans stora låtkatalog finns sju solo-releaser, som han själv producerat, och flera musikvideos. Hans musikaliska signum hittas mellan gatlyktor, nattklubbar och bioduken, oftast inslaget i ett lyxigt ljudlandskap.

”Whenever” är inspelad i den legendariska Atlantisstudion och med en 26-manna stråkorkester.. i klassisk Hollywood-anda…

Foto: Erika C. Hoffman

Monika Hoffman

Låt 10. Cold
Av: Monika Renee Ekenberg
Producent: Amir Aly

Malmöartisten Monika Hoffmans karriär startade i Ungerska Idol “Megasztár” och Melodifestivalen “a dal” samt huvudrollsinnehavare i Cannes-hyllade rockmusikal ”56 Drops Of Blood”. Hon har varit aktiv som artist/ konferencier och delat scen med bland annat Anki Albertsson, Johan Boding, Anders Ekborg och Nina Söderquist.

Monika har släppt egenskriven musik på albumet ”Let’s Run Away” tillsammans med mångfaldigt Grammy Award-vinnande musiker som latinjazz legenden Paquito D’Rivera samt är skivaktuell med Tysklands-producerade hyllningsskivan ”Ten Muses”.

Låten Cold som blev utvald till Musikchansens samlingsskiva är skriven av Monika själv (text och musik) och arrangerad/producerad av Amir Aly. Den skickades till Melodifestivalen 2014 och har efter det legat på is. Monikas nära och kära uppmanade henne att skicka in låten till Musikchansen och tur är det! Nu får låten ett nytt liv och åhörarna får chansen att höra den vilket Monika är väldigt glad för.

Foto: Axel Boberg @9focuspoints Editering: Michael Svaninger

Spring City

Låt 11. Stay Cool
Av: Erik Anjou, Mikael Kullén, Jeremy Brian Hunter
Producenter: Erik Anjou, Mikael Kullén, Jeremy Brian Hunter

Spring City bildades av de tre artisterna Annielle, Miah och Noomi som bestämde sig för att göra ett musikaliskt samarbete då de alla ursprungligen kommer från den lilla orten Malmbäck i Småland.

Alla tre kommer från olika genres och har tre olika, personliga sångröster vilket skapar en unik klang men även musik där modern pop möter singer/songwiter och soul/gospel. 2018 blev året då Spring City vann P4-Nästa med låten Back On Our Streets och detta blev även det officiella startskottet för gruppen.

Efter vinsten har de spenderat hösten i studion samt lite mindre spelningar och radiobesök. Under vår och sommar 2019 blir det en hel del spelningar runt om i landet och det hela avslutas i september med en festivalspelning i Israel.

Foto: Lisa Lindebergh

Lisas Vardagsrum

Låt 12. Den Tunna Tråden
Av: Lisa Lindebergh, Staffan Atling
Producent: Martin Karlegård

Lisas Vardagsrum bildades i ett vinterkallt Vaxholm 2015 av Lisa Lindebergh och Staffan Atling. Sedan dess har allt kretsat kring det enkla uttrycket och eftertanken. Att vårda det trasiga och vackra, att se våra brister och styrkor och gå vidare.

Ljudlandskapet och kompositionerna har varit framgångsrika sedan start: Det första släppet ”Förlora” gick till Stockholmsfinal i P4. År 2017 beställdes och specialskrevs ”Guld” som temalåt för Damallsvenskan. 2018 intensifierades det kanske bästa sättet att uppleva Lisas Vardagsrum på: Hemma i sitt eget vardagsrum. En typ av spelningar bandet gör ofta och gärna.

Lisa Lindebergh har arbetat som artist och låtskrivare med ett stort antal verk och samarbeten på sin lista. Bl.a. har hon samarbetat med Peter Jöback, Richard Wolff och Per Gessle.

Staffan Atling spelar bas i Eskobar, en resa som började innan bandets storhetstid, och har återupptagits inför bandets 20-årsjubileum 2019.

Foto: OzDeleau

Tobbe Petersson

Låt 13. Damn Your Hot Tonight
Av: Tobbe Petersson
Producent: Tobbe Petersson

Tobbe Petersson, låtskrivare och producent från Stockholm. Har skrivit musik till och producerat artister som Jill Johnsson, Buster Moe, Wiktoria, Paper Dolls, Alena Gibson, Grönwalls, Berth Idoffs, och medverkat i melodifestivalen som kompositör (Lina Hedlund “Nothing Can Stop Me”, Anna Sahlene, Maria Haukaas Storeng “Killing Me Tenderly”). Han har nyligen medverkat i This Is Ted, en Ted Gärdestad tribute-show med bl.a. Janne Schaffer och Moa Lignell.

Tobbe har tidigare producerat mycket reklammusik, mest känd är troligen ”Kyckling På Fredag” som Tobbe sjöng originalsången till. Uppträder annars som trubadur under namnet Tobbe Trubadur.

Foto: Kitty Lingmerth

Josefina Ohlsson

Låt 14. Dream On Boy
Av: Linda Dale, Simon Lindholm
Producent: Dan Sundqvist

Josefina Olsson är utbildad vid balettakademins musikalartistutbildning i Göteborg. Hon har därefter medverkat i ett flertal musikaler som ”Mozart”, ”Grease” och ”Trollkarlen från OS” där hon hade titelrollen Dorothy. Ni har också sett henne i ett flertal krogshower runtom landet. Allt från Ronneby Brunn till Golden hits i Stockholm och Lorensberg i Göteborg. Josefina har även medverkat i ”Inte nu älskling” på stadsteatern i Halmstad och på slakthuset i Malmö. Både ihop med komikern Thomas Pettersson och folkkära Babsan. Hon har även turnerat med Svenne/ Lotta och Hepstars runtom i Sverige.

Foto: Jennifer Bako/ACROSS AGENCY 

Nina Söderquist

Låt 15. Flipside Of Love
Av: Nina Söderquist, Henrik Steen
Producent: Red Alternative

Nina Söderquist är hälsingetjejen som blev Londons musikaldrottning och som alltid sjunger med tvättäkta rock’n’rollsvärta i rösten.

Genombrottet kom 2007 när hon vann TV3:s direktsända program ”West End Star” och fick spela huvudrollen ”Lady of the Lake” i Monty Pythons musikal Spamalot på West End i London.

Med sina 25 år i branschen har hon bott och arbetat över hela världen. Här hemma har vi kunnat se henne i Melodifestivalen, Så Ska Det Låta, Rhapsody In Rock och många andra sammanhang.

Sommaren 2016 jobbade Nina med Björn Skifs, Sanne Salomonsen, Lisa Nilsson, Tommy Nilsson och Mats Ronander i legendariska musikshowen BADROCK. Samarbetet med Björn Skifs resulterade även i duetten ”Goodbye”, skriven av Nina själv.

Du kan även dagligen höra Nina som radiopratare på rockkanalen Rockklassiker.

Foto: Jens Jentin Lindberg 

Pearl

Låt 16. Taste Of Our First Kiss
Av: Michael Ländin
Producenter: Michael Ländin, Stacy Hogan, Jörgen Andson

Pearl, även känd som Paula Åkesdotter-Jarl, är singer-songwritern med många års erfarenhet som sångerska både här i Sverige och utomlands. Hon har medverkat bl.a. i Melodifestivalen, Sikta Mot Stjärnorna, Bingolotto etc, turnerat med te.x. DJ Fontana (Elvis Presleys trummis) och Stan Perkins. Även turnerat i många år med eget dansband, släppt kritikerrosade plattor och skrivit låtar både till sig själv och andra artister och blivit belönad med både guld- och platinaskiva.

Foto: Jonas Nordqvist

Ellinor Springstrike

Låt 17. My First Day In Heaven
Av: Don Pfrimmer, Cyril Rawson, Carl Utbult
Producenter: Helen Olofsson, Oscar Harryson

Den svenska countryartisten Ellinor Springstrike är född och uppväxt i den lilla byn Yttersjö strax utanför Umeå. Där började hennes musikaliska resa tillsammans med farfar Gösta Långström som spelade dragspel. 2012 släpptes första plattan Good & Gone producerad av Helen Olofsson.

Under våren 2019 släpper Ellinor tillsammans med artisten Chris Lindh duetter skrivna av den kanadensiske låtskrivaren Cyril Rawson som skrivit låtar åt bl.a.. Keith Urban, Alannah Myles och Reba McEntire. Detta duettpar är en spännande fusion av röster där Ellinors tydliga country-id möter Chris’ djupa barytonröst.

I sommar skriver Ellinor låtar i Nashville tillsammans med Grammynominerade Jimmy Ritchey.

Foto: Julie Hunnisett

Zusanne Sjöberg

Låt 18. Without You
Av: Zusanne Sjöberg
Producenter: Jonny Pålsson, Zusanne Sjöberg

Zusanne Sjöberg arbetar som låtskrivare och co-producent tillsammans med sin sambo Jonny Pålsson och är bosatt i Hässleholm, Skåne. Efter att ha arbetat i ett par år som Studiomusiker och låtskrivare blev hon 1994 tillfrågad om att medverka på olika projekt som bl.a. släpptes på Mr Music. 1998 blev hon erbjuden skivkontrakt tillsammans med gruppen Future Tone tillsammans med Fredrik Granelli och Pierre Ahlm (genre – electronic, Style-Trance Euro House) med Anders Westin som exekutiv producent.

Låten ”Without you” skickades in 2019 som en del i projektet ZUJOMusic där Zusanne tillsammans med sin sambo, låtskrivare, ljudtekniker och producent Jonny Pålsson skriver och producerar låtar åt Zusanne som soloartist.

Foto: Jonas Olson

Malena Laszlo

Låt 19. Mina Drömmars Stad
Av: Simon Lindholm, Linda Dale
Producent: Jimmy Åkerfors

Vocalist Malena Laszlo, född i Lund 1970, är en mångfacetterad artist med många strängar på sin lyra.

Solist och sångerska i en lång rad orkestrar av varierad storlek, både internationellt och på landets stora scener och konserthus.

Hon har jobbat med Ingmar Bergman, både på Dramaten och i New York. Hon har vunnit Guldmasken, spelat drömrollen, idolen Liza Minnellis paradroll Sally Bowles, i musikalen ”Cabaret” på Dramatens stora scen. Malena har också spelat drama och komedi både på scen, film och tv och hon har medverkat i en lång rad musikaler på landets stora scener. Malena är också innehavare av ett inofficiellt rekord: att vara den sångerskan som har uppträtt flest gånger på Nobelfesten i Stockholms stadshus!

Foto: Jesper Rune

Jesper Rune

Låt 20. This Is The Moment
Av: Joacim Dubbelman, Jesper Rune, Patrik Larsson
Producent: Patrik Larsson

En 33-årig låtskrivare från Göteborg som har lagt sin egen artistkarriär åt sidan för att enbart fokusera på låtskrivandet sedan flera år tillbaka. Att skriva om självrelaterade saker ligger Jesper varmt om hjärtat, han vill oftast berätta något med sin musik och räds inte för att bli personlig i sitt textförfattande.

Jesper började sjunga och spela gitarr vid 13 års ålder. Vid samma tidpunkt började han uppträda med sina egna låtar. Sen dess har han hunnit skriva och placera flertalet låtar till artister i Spanien, Sydafrika, Kina mfl. Låten ”This is the moment” skrevs tillsammans med Joachim Dubbelman och  Patrik Larsson. Låtskrivartrion träffades för första gången 2014 och har sedan dess fortsatt att skriva låtar tillsammans.”