Låtskrivare

1. Bro Av Tårar

Marie-Louise Jakobsson
Linus Svenning

2. Give It All

Anna Edman
Linda Pröjtz-Ålund
Jenny Hillman
Johan Elander

3. Erikas Song

Rikard Mathisson
Alexander Georgopolos
Information kommer inom kort.

4. Om Du Var Här

Mary Nelson
Daniel Engman
Daniel Palm

5. Love Was There

Agnes Cohen
Elias Ringquist
Fia Hammarström

6. I’m On My Way

Hilda Denny
Morgan Färm
Rickard Bonde Truumel

7. Yayaya

Therese Neaime
Caroline Gustavsson
Joakim Dalqvist

8. Studio 54

Casper Påhlsson
Christof Jeppsson
Mikael Ek
Thern Pettersson

9. Whenever

Kristian Lagerström
Elias Ringquist

10. Cold

Monika Renee Ekenberg
Information kommer inom kort.

11. Stay Cool

Erik Anjou
Mikael Kullén
Jeremy Brian Hunter

12. Den Tunna Tråden

Lisa Lindebergh
Staffan Atling

13. Damn Your Hot Tonight

Tobbe Petersson

14. Dream On Boy

Linda Dale
Simon Lindholm

15. Flipside Of Love

Nina Söderquist
Henrik Steen

16. Taste Of Our First Kiss

Michael Ländin

17. My First Day In Heaven

Don Pfrimmer
Cyril Rawson
Carl Utbult

18. Without You

Zusanne Sjöberg

19. Mina Drömmars Stad

Linda Dale
Simon Lindholm

20. This Is The Moment

Joacim Dubbelman
Jesper Rune
Patrik Larsson

Bro Av Tårar

MILIZ

Marie-Louise Jakobsson

Marie-Louise Jakobsson är från Höganäs där hon bor med sin familj och arbetar sedan 15 år tillbaka som anläggningsarbetare. Hon tävlade i kickboxning under många år, men lägger nu så mycket tid hon kan på musiken som egentligen alltid varit nr 1.

Själva låtskrivandet tog fart när hennes pappa blev svårt sjuk i cancer. Under hans sjukdomstid, men även efter hans bortgång, blev texterna och melodierna hennes bearbetning i en tid fylld av oro, ångest och rädsla. Låten ”Bro av tårar” är ett resultat av sådana minnen och betyder mycket.

Drömmen är självklart att kunna nå ut så mycket hon bara kan med sitt eget material som snart svämmar över på datorn. Som person beskriver hon sig som driven, rakryggad och oftast ganska glad.

Give It All

Miss Winter

Johan Elander

Johan har spelat gitarr, pedal steel guitar och gjort inspelningar sedan barnsben. Han började med en rullbandspelare, Fostex E16 och ett gammalt ”Tore Seem” mixerbord som hans far hade byggt ihop från gamla strippar från Sveriges Radio.

Bland Johans musikaliska verk finner man allt ifrån Lasse Stefans till Tobias Karlssons (Let’s dance) dansföreställning ”Dansa samba med mig”, där han jobbade med flera stora artister såsom Rickard Wolf, Alexander Ryback och Åsa Jinder.

Johan har två studios i Örebro där han jobbar med sina olika projekt. Hans ena studio som ligger i hans fars källare har fortfarande kvar det där Tore Seem-bordet, och där har Johan all sin gamla vintage-utrustning. I hans andra studio som finns i centrala Örebro jobbar han med sina klienter under låtskrivar-sessions och produktioner.

Om Du Var Här

Daniel Engman

Daniel Engman

Daniel Engman – Född och uppvuxen i Älvsbyn, Norrbotten.

Daniel är sedan många år bosatt i Stockholm men har ofta engagemang på andra orter i landet. Han har sedan år 2000 jobbat heltid som sångare och skådespelare. Daniel har gjort roller i ett flertal stora musikaler bl.a. ”Rent”, Queenmusikalen ”We will rock you”, ”Les Miserablés”, arena turné med ”Jesus Christ Superstar”, ”Evita”, ”Phantom of the Opera” och nu senast i Musikalen ”Big Fish” på Uppsalastadsteater. Utöver detta så har Daniel gjort den svenska rösten till Odjuret i den senaste filmversionen av Skönheten & Odjuret 2017, samt medverkat som solist på ett flertal konserter bl.a. med Radiosymfonikerna i Berwaldhallen och med Dalasymfonietta i Dalhalla.

Daniel Palm

Daniel har jobbat som frilansande keyboardist/pianist i mer än 20 år och har medverkat som musiker/kapellmästare i många stora musikaler främst i Stockholm. Han har spelat med kända som okända artister på turnéer, shower, konserter och events. Som producent och låtskrivare har han senast jobbat med Gladys Del Pilar på hennes nya singlar och producerat musiken till Anders Widmarks långfilm A Music Story som kommer på bio till sommaren.

’Om du var här’ skrevs tillsammans med Mary Nelson redan 2008, först på engelska och sedan på svenska när Daniel Engman blev inkopplad. Men det dröjde till 2012 innan den skickades in till Melodifestivalen och då hade Daniel Engman bidragit till en ny version av texten.

Love Was There

Agnes Cohen

Agnes Cohen

Agnes är ny i låtskrivarsammanhang och samarbetet med Elias Ringquist är hennes första. Hon går Södra Latin med spetsutbildning i musik och hon har jazzen och Amy Winehouse som största förebilder. Hennes hittills utgivna musik pendlar mellan jazz, pop och R&B med medryckande grooves och melankoliska ballader.

Genom dialog och samtal om saker som haft en särskild betydelse i hennes unga liv berättade Agnes en historia om en bästa vän som plötsligt vänt ryggen till, från en dag till en annan, utan någon förklaring och ur detta samtal uppkom idén och temat till LOVE WAS THERE. Låten bygger på en pianopuls i grunden som Elias skrev på en resa till Visby några år tidigare och sparat i arkivet med förhoppningen om att hitta rätt sammanhang.

Elias Ringquist

Elias har som producent främst jobbat med unga artisten Agnes Cohen, till vilken han producerat epn “Lazy Crazy”. Han har även varit låtskrivare för gruppen Kaiak som gav ut albumet “River Love” där Elias co-writat titelspåret. Han har skrivit en rad låtar med rapparen Frispråkarn, norska artisten Carina Dahls låt “Hollywood”, haft ett finger med i en av Ken Rings Så Mycket Bättre-låtar samt producerat Julia Oftedals debut ep “Move On”.

Dessutom har han haft en rad egna releaser under eget namn och pseudonymen Shy. Med mera.

I’m on My Way

Morgan Färm

Hilda Denny

Hilda är en 23 årig låtskrivare, musiker och artist uppvuxen i Sverige och Australien. Hennes passion för musik har funnits där sedan barnsben. Hon stod på scen för första gången som 7-åring och skrev sin första låt som 14-åring. Hon fick med sin första egen framförda och egenskrivna låt i radio 2011 och har sedan dess haft flera låtar spelandes i nationell radio.

Hilda har också arbetat tillsammans med Anders Bagge för att skriva låtar till hans bolag. I det sammanhanget träffade hon också Rickard Bonde och Andreas Björkman som hon fortsatte skriva låtar med fram tills idag.
Förutom låtskrivning så brinner Hilda även för att stå på scen då hon turnerat i Sverige, SydAfrika och Chile. Det är sådana upplevelser och framsteg som får henne att brinna även mer för det hon gör och som pushar henne framåt med kraft.

Morgan Färm

Morgan Färm är en svensk artist och låtskrivare från Karlshamn, Blekinge. 2007 vann Morgan Mix Megapols tävling ”Sveriges Näst Bästa Gessle” Han fick sitta med i riksradio och agera jukebox, då folk ringde in och önskade låtar. Han fick också ta emot priset av Per Gessle.

2008 sökte Morgan till Idol och kom till slutaudition i Globen, Stockholm. Han sökte även till Talang 2010 och kom även där till slutaudition. Efter att ha uppträtt på Blekinge Idrottsgala 2013 blev han inbjuden att uppträda vid VIP-Atrium på Olympiastadion i Berlin.

Morgan spelade i London 2014 och senare samma år var han en av 8 låtar som nådde riksfinalen I P4:s musiktävling Svensktoppen Nästa” . Hans låt “Honung” spelades frekvent på radio.

2016 blev han också inbjuden till ett ”Eurovision songwriting camp” i Veenendaal utanför Amsterdam.

Yayaya

Therése Neaimé

Therése Neaimé

Den svensk-libanesiska sångerskan /låtskrivaren Therése Neaimé har haft stora framgångar i både USA, Europa och Mellanöstern. Hennes debutalbum ”LIVIN” släpptes 2006 på hennes egen label och inkluderade ”The Future” (#13 i USA) och ”Not Easy” (#1 i Sverige).
I oktober 2015 släppte Therése sitt första material på svenska. Singlarna ”Framme Snart” och ”Djupet Av Min Själ” var de första som släpptes.

Therése Neaimé har turnerat världen över. Hon spelade bl.a för trupperna i Afghanistan och öppnade för Simply Red på deras Europa turné.

Therese delar sin tid mellan Sverige och Dubai. Hon uppmärksammades av den Svenska regeringen för sina relationsbyggande insatser mellan svenska och arabiska intressen och representerade dem genom egna konserter i exempelvis Kairo, Egypten.

Caroline Gustavsson

Caroline Gustavsson är en guld- och platinacertifierad låtskrivare från Stockholm och ägare av förlaget Minda Songs.
Hennes låtar framförs av artister runt om i världen, med störst fokus i Asien och Europa.

Joakim Dalqvist

Joakim Dalqvist har skrivit och producerat musik för några av de största akterna i Asien men även för väl etablerade artister och band i Sverige. Han är signad hos Andreas Stone Johansson och driver sin egna studio i Borås.

Studio 54

Christof Jeppsson

Christof Jeppsson

Christof jeppsson Föddes i Ecuador, adopterad/uppvuxen i Halmstad. Han är ett barn av sin vinyl samling. 80-talets soul/pop/rock är en del av hans inspiration. I grunden trummis men står oftast längst fram med en gitarr i handen. Spelat bakom artister som Brolle, Uno Svenningsson, Conny Bloom, Tomas Dileva, Harpo mfl Släppte sin debut platta As Far As It Goes, 2018 Initiativtagare för många projekt, bl.a. festivaler som blivit stora framgångar i Halmstad.

På somrarna är han en frekvent artist på bl.a. Hotel Tylösands scener. Christofs hjärta brinner för musiken, mänskliga rättigheter och hans familj.

Thern Petersson

Thern Petersson spelar trummor, bokar och leder bandet No Limits på heltid. Sedan 1998 är No Limits husband 4 månader varje vinter i Franska Chamonix. Resten av året spelar bandet framförallt i Sverige men har även engagemang både i England och i USA. I över 20 år har bandet stått på scen ca 200 gånger per år. No Limits är ett brett underhållningsband och jobbar därför både som ett renodlat coverband men även som kompband till många artister.

Utöver arbetet med No Limits driver Thern Jam Studio i Halmstad med Christof Jeppsson och Micke Ek. Tillsammans med Casper Påhlsson har de skrivit texten och musiken till låten Studio 54. Låten är från Christof Jeppsson debutalbum As far as it goes. Albumet innehåller varierade låtar som alla har olika 80-tals ideal som gemensam nämnare. Som låtskrivare hämtar de gärna inspiration från både pop, rock, soul och andra musikstilar som spelade en stor roll under 80-talet. Ambitionen var att det skulle vara uppenbart att höra från vilken tidsera inspirationen kom från men att ljudbilden ändå skulle vara uppdaterad.

Whenever

Elias Ringquist

Kristian Lagerström

Kristian skrev vinnarbidraget i Melodifestivalen 2010 This is My Life tillsammans med Bobby Ljunggren. Det framfördes av Anna Bergendahl. Lagerströms och Henrik Wikströms bidrag Lullaby med Brandur kom på plats 7 i delfinalen i Göteborg i Melodifestivalen 2008.

Gemensamt för de båda låtskrivarna är en odödlig passion och kärlek till musiken. Viljan att kunna beröra och berätta historier. 

Whenever var en låt som Elias skrivit från början men i mötet med Kristian började en ny version ta form. Refrängen förblev intakt men verser och stick skrevs om i dåvarande Lionheart-studion, där Kristian arbetade som låtskrivare. Låten har gjorts om i flertalet versioner men det var först 2014 som Elias såg en möjlighet att anlita en stråkorkester och förverkliga den filmiska version som nu hörs på Musikchansens album.

Elias Ringquist

Elias (Shy) Ringquist inledde sin kreativa bana som barnskådespelare i filmer som Den Goda Viljan och Jönssonligan och har efter det fokuserat på sång och musik. Han har varit finalist i IDOL, skrivit över 200 låtar och samarbetat med olika artister. Elias är pianist och sångare och har varit Månadens Artist i P3 med motiveringen “Extrovert och gnistrande soulfunk för 10-talet”, legat topp 10 på P3 Osignat och fått många lovord för sina liveframträdanden.

I hans stora låtkatalog finns sju solo-releaser, som han själv producerat, och flera musikvideos. Hans musikaliska signum hittas mellan gatlyktor, nattklubbar och bioduken, oftast inslaget i ett lyxigt ljudlandskap.

Elias har alltid inspirerats av storstäder där New York länge haft en central roll. Musik över gränser, ljudlandskap som kan inspirera och melodier med förhoppningen att etsa sig fast hos lyssnaren.

Stay Cool

Spring City

Erik Anjou

Erik är uppvuxen i Jönköping men bor numera i Vaggeryds kommun.

Han är låtskrivare och producent och brinner för bra, ärlig och genuin musik. Jobbar mest med pop/rock och singer/songwriter. Han har också skrivit och producerat med b.la: Conchita Wurst, The Monroes, The Moniker, Karl Martindahl, Spring City mfl.

Jeremy Brian Hunter

Jeremy är uppvuxen i Seattle men åkte sedan till Nashville och studerade musikproduktion och gitarr vid Universitetet där.

Han är baserad i Blackbird Studio i Nashville idag och jobbar främst där och i L.A. Fick sin första grammis 2004 och har sedan dess skrivit, producerat, jobbat med inspelningar för artister som Taylor Swift, Jill Scott, Ricky Martin, Pitbull m. fl.

Hans senaste jobb var för Clay Walker som klättrade upp till en andra plats på iTunes Country Charts. Just nu sitter han med mixarna på några av låtarna till Keith Urbans kommande album.

Mikael Kullén

Mikael är uppvuxen i Vaggeryd men bor nuförtiden i Jönköping.

Som låtskrivare och producent är han också baserad i Jönköping där han har en mindre prod. studio och frilansar inom musik och ljudproduktion.

2010 fick han in sin första låt på riksrotation på P4 och har sedan dess årligen haft musik på rotation i P4. Han skrev även vinnarbidraget i Svensktoppen Nästa Stockholm 2011. Åren 2016 och 2018 var Mikael med och skrev vinnarbidragen i P4:as melodifestival Svensktoppen Nästa/P4 Nästa, samt kom på en 2:a plats 2017. Mikael har jobbat med bland annat Christian Distefano, Annielle och Spring City mfl.

Som låtskivare söker han ofta den melankoliska tonen i musiken och gillar popmusikens enkla men tydliga språk.

Den Tunna Tråden

Lisas Vardagsrum

Lisa Lindebergh

Lisa Lindebergh har arbetat som artist och låtskrivare med ett stort antal verk och samarbeten på sin lista. Bl.a. har hon samarbetat med Peter Jöback, Richard Wolff och Per Gessle.

Staffan Atling

Staffan Atling spelar bas i Eskobar, en resa som började innan bandets storhetstid, och har återupptagits inför bandets 20-årsjubileum 2019.

Damn Your Hot Tonight

Tobbe Petersson

Tobbe Petersson

Tobbe Petersson, låtskrivare och producent från Stockholm. Har skrivit musik till och producerat artister som Jill Johnsson, Buster Moe, Wiktoria, Paper Dolls, Alena Gibson, Grönwalls, Berth Idoffs, och medverkat i melodifestivalen som kompositör (Lina Hedlund “Nothing Can Stop Me”, Anna Sahlene, Maria Haukaas Storeng “Killing Me Tenderly”). Han har nyligen medverkat i This Is Ted, en Ted Gärdestad tribute-show med bl.a. Janne Schaffer och Moa Lignell.

Tobbe har tidigare producerat mycket reklammusik, mest känd är troligen ”Kyckling På Fredag” som Tobbe sjöng originalsången till. Uppträder annars som trubadur under namnet Tobbe Trubadur.

Dream on Boy

Josefina Ohlsson

Linda Dale

Linda är född och uppvuxen i Stockholm, men har alltid varit väldigt stolt över sina Norsk/Estniska rötter. Vid sju års ålder blev Linda placerad i den lokala kören och har sjungit sedan dess. Text och melodier har alltid kommit enkelt till Linda som började skriva egna låtar vid 15 års ålder. Sex år av musikstudier gav också god harmonisk förståelse och sen dess har hon skrivit musik till artister som Malena Laszlo, Maja Gullstrand, The Big Rockets, Black Jack, F.A.N.S, Josefina Ohlsson och även jobbat som ”Ghostwriter” till andra små och stora artister.

Linda har också framfört eget material på olika scener i Sverige och USA och på olika sätt jobbat med musiker som Janne Schaffer, Peter Ljung, Dan Sundquist, Michael Garvin, Terry Harrington, Christine Cordone, Peppy Pabon mfl

Utöver detta har hon också gjort en del reklammusik och haft med musik i webserien ”Elsas Värld”.

Simon Lindholm

Simon är gitarrist o låtskrivare från Lönsboda i Skåne.
Han bor och verkar från Stockholm nuförtiden.

Flipside of Love

Nina Söderquist

Nina Söderquist

Nina Söderquist är hälsingetjejen som blev Londons musikaldrottning och som alltid sjunger med tvättäkta rock’n’rollsvärta i rösten.
Genombrottet kom 2007 när hon vann TV3:s direktsända program ”West End Star” och fick spela huvudrollen ”Lady of the Lake” i Monty Pythons musikal Spamalot på West End i London.

Med sina 25 år i branschen har hon bott och arbetat över hela världen. Här hemma har vi kunnat se henne i Melodifestivalen, Så Ska Det Låta, Rhapsody In Rock och många andra sammanhang.

Sommaren 2016 jobbade Nina med Björn Skifs, Sanne Salomonsen, Lisa Nilsson, Tommy Nilsson och Mats Ronander i legendariska musikshowen BADROCK. Samarbetet med Björn Skifs resulterade även i duetten ”Goodbye”, skriven av Nina själv.

Du kan även dagligen höra Nina som radiopratare på rockkanalen Rockklassiker.

Taste of Our First Kiss

Pearl

Michael Ländin

Michael har skrivit musik sedan han var 13 år. Som ung vann han talangjakter med sina egna låtar och spelades i radion. Nu för tiden jobbar han som IT-företagare/politiker och på fritiden brinner han för låtskrivandet, där han skriver låtar åt andra artister och en musikal om Ivar Kreuger.

My First Day In Heaven

Zusanne Sjöberg

Cyril Rawson

Cyril är en Kanadensisk musiker, producent och låtskrivare som älskar att skriva allt från pop / rock / country / blues / R & B till jazz. Han har låtar på platinumalbum av Gretchen Wilson, Reba McEntire och på guldalbum av Lorrie Morgan, Anne Murray och Lisa Brokop och har sett sina låtar användas på “The Sopranos” och andra TV-program genom åren. Cyril har haft möjlighet att skriva med artister som Alan Jackson, Keith Urban, Alannah Myles, Dan Hill, Richie MacDonald och har en stor grupp vänner och låtskrivare som han regelbundet arbetar med både i Nashville, Sverige och i Kanada.

Don Pfrimmer

Don (som gick bort för några år sedan) hade stora framgångar med Lonestar, Diamond Rio, Tim McGraw, Ronnie Milsap med flera. Han var en av de mest älskade och respekterade låtskrivarna i Nashville och många bär med sig ett varmt minne av honom.

Carl Utbult

Carl är låtskrivare och producent som är bosatt i Karlstad.

Han är aktiv främst Tokyo och Nashville som låtskrivare, men undervisar även i musikproduktion och låtskrivande på Musikhögskolan i Ingesund.

Carl har skrivit Song of the year i Japan, song of the year I Korea samt medverkat som låtskrivare på album som vunnit Grammy i USA.

Without You

Zusanne Sjöberg

Zusanne Sjöberg

Zusanne Sjöberg arbetar som låtskrivare och co-producent tillsammans med sin sambo Jonny Pålsson och är bosatt i Hässleholm, Skåne. Efter att ha arbetat i ett par år som Studiomusiker och låtskrivare blev hon 1994 tillfrågad om att medverka på olika projekt som bl.a. släpptes på Mr Music. 1998 blev hon erbjuden skivkontrakt tillsammans med gruppen Future Tone tillsammans med Fredrik Granelli och Pierre Ahlm (genre – electronic, Style-Trance Euro House) med Anders Westin som exekutiv producent.

Låten ”Without you” skickades in 2019 som en del i projektet ZUJOMusic där Zusanne tillsammans med sin sambo, låtskrivare, ljudtekniker och producent Jonny Pålsson skriver och producerar låtar åt Zusanne som soloartist.

Mina Drömmars Stad

Malena Laszlo

Linda Dale

Linda är född och uppvuxen i Stockholm, men har alltid varit väldigt stolt över sina Norsk/Estniska rötter. Vid sju års ålder blev Linda placerad i den lokala kören och har sjungit sedan dess. Text och melodier har alltid kommit enkelt till Linda som började skriva egna låtar vid 15 års ålder. Sex år av musikstudier gav också god harmonisk förståelse och sen dess har hon skrivit musik till artister som Malena Laszlo, Maja Gullstrand, The Big Rockets, Black Jack, F.A.N.S, Josefina Ohlsson och även jobbat som ”Ghostwriter” till andra små och stora artister.

Linda har också framfört eget material på olika scener i Sverige och USA och på olika sätt jobbat med musiker som Janne Schaffer, Peter Ljung, Dan Sundquist, Michael Garvin, Terry Harrington, Christine Cordone, Peppy Pabon mfl

Utöver detta har hon också gjort en del reklammusik och haft med musik i webserien ”Elsas Värld”.

Simon Lindholm

Simon är gitarrist o låtskrivare från Lönsboda i Skåne.
Han bor och verkar från Stockholm nuförtiden.

This Is the Moment

Jesper Rune

Joacim Dubbelman

Joacim är från Örebro och började skriva och producera musik redan i 15-årsåldern. Han blev signad av BMG/Pitch Control som artist/låtskrivare vid 22 års ålder och släppte albumet ”Friends” som Dubbelman.

Flyttade till London under ett år och skrev musik med bl.a. Guy Chambers (Robbie Williams) och Eg White (Adele) och började samtidigt skriva och producera åt andra artister som t.ex. Martin Stenmarck, Rednex, Shebang, Caroline Wennergren, Abraham Mateo och Mariette. Har medverkat som låtskrivare två gånger i svenska Melodifestivalen och två gånger i Litauen. Det som driver Dubbelman framåt är bra låtar med uttrycksfulla sångare som får lyssnarna att känna något.

Jesper Rune

En 33-årig låtskrivare från Göteborg som har lagt sin egen artistkarriär åt sidan för att enbart fokusera på låtskrivandet sedan flera år tillbaka. Att skriva om självrelaterade saker ligger Jesper varmt om hjärtat, han vill oftast berätta något med sin musik och räds inte för att bli personlig i sitt textförfattande.

Jesper började sjunga och spela gitarr vid 13 års ålder. Vid samma tidpunkt började han uppträda med sina egna låtar. Sen dess har han hunnit skriva och placera flertalet låtar till artister i Spanien, Sydafrika, Kina mfl. Låten ”This is the moment” skrevs tillsammans med Joachim Dubbelman och Patrik Larsson. Låtskrivartrion träffades för första gången 2014 och har sedan dess fortsatt att skriva låtar tillsammans.”

Patrik Larsson

Patrik skriver musik ihop med många andra låtskrivare i sin studio hemma i Göteborg. Han brinner för den kreativa processen när det gäller skapandet av musik och har varit med som låtskrivare till flera artister som fått placeringar i olika länder.

Även om han har gitarr som sitt huvudinstrument så sätter han elektronisk musik som sin favorit, om han får välja själv.